Blauwvinger Energie

Blauwvinger Energie geeft Echte Zwolse Energie

Neem contact met ons op

Blauwvinger Energie werkt aan Echte Zwolse Energie. Dat is in Zwolle opgewekte duurzame energie: van, voor en door Zwollenaren. Voor nu én voor later. Echte Zwolse Energie is ook besparen. Immers, energie die niet verbruikt hoef je ook niet op te wekken! Om onze doelen te realiseren werken we in projecten samen met inwoners, Zwolse bedrijven, organisaties, scholen, en nog veel meer organisaties. 

We willen wel flinke slagen maken, want er gaat al teveel van ons eigen geld voor energie naar energiebedrijven ver buiten Zwolle. Denk aan Essent en Nuon met hoofdkantoren in inmiddels Duitsland en Zweden. Om die grote slagen te slaan willen we organiseren dat straten en wijken worden voorzien van eigen duurzame energie.

Wij brengen professionele partijen bij elkaar, die met ons Zwolse duurzame energie willen opwekken. Dat kunnen mede-burgers zijn, maar ook bedrijven, scholen, sportverenigingen, winkeliers, gemeente, enz.

Ook pakken we de handschoen zelf op en kopen grootschalig zonnepanelen in om vervolgens te verhuren aan huiseigenaren. Zodat de eerste investering van het aankopen van zonnepanelen niet bij de burger komt te liggen.

Daarmee willen we Zwolle mooi, groen en schoon houden, voor nu en straks. Dat willen we met Zwolse partijen doen, zodat we de Zwolse economie blijvend stimuleren. En last, but not least: we willen het met elkaar doen: voor en door Zwollenaren

Zo doen we dat in Zwolle

Locatie
Gemeente: Zwolle

Zonnepark Scholtensteeg

Aan de rand van Stadshagen, bij het Essostation en het spoor, realiseert Blauwvinger Energie een zonnepark dat grotendeels op de geluidswal ligt. Dat is slim want daardoor wordt de grond dubbel gebruikt en is geen landbouwgrond nodig. Met 3599 panelen is dat genoeg om gemiddeld 300 huishoudens van onze eigen groene stroom te voorzien.

En jij kan meedoen!

Woon je in het postcodegebied 8031, 8034, 8041, 8042, 8043, 8044, 8045, 8275 of 8294, dan kun je meedoen. Door je inschrijving word je lid van Coöperatie Blauwe Roos U.A. De Coöperatie regelt de bouw en het beheer van het zonnepark. Jij ontvangt je geld via je eigen energierekening. Je betaalt namelijk minder energiebelasting. Dat regelt de coöperatie allemaal voor jou.

 

 Wil je precies weten hoe?